CNC-fräsning

Med digital teknik så kan man jobba med cnc-fräsning. Cnc-fräsning erbjuds av företag i Gnosjöregionen för varierad metallproduktion.

Med den moderna cnc-tekniken så kan man skära fram exakta former i metallmaterial. Cnc står för computer numerical control och på engelska kallas tekniken för cnc milling. De företag i Gnosjöregionen som kan erbjuda cnc-fräsning har stor kunskap om hela produktionsprocessen vilket gör det möjligt att ta fram avancerade komponenter som kan behöva efterarbete för att bli färdiga.

Det är fortfarande möjligt att jobba med automatisk mekanisk fräsning där man tar fram mindre volymer manuellt, men det blir dock allt vanligare att man beskär och ytbehandlar material med den moderna cnc-fräsningen.

 

Cnc-tekniken

Man kan inte kalla cnc-tekniken för något annat än revolutionerande. Då en kund vänder sig till en metallverkstad i Gnosjöregionen för att ta fram en komponent av metall så öppnar sig en hel värld av möjligheter.

Med cnc-fräsning så kan man jobba med många olika rotationsmoment i en och samma maskin. Detta gör det möjligt att fräsa i olika vinklar för att få fram en färdig komponent av ett stycke metall. På så vis så minskar man spill och man spar även pengar på att produktionsprocessen blir snabbare och enklare.

Det är dock viktigt att förstå att samtidigt som cnc-tekniken har minskat rejält på det manuella arbete som förr krävdes av den som jobbade på verkstäder i Gnosjöregionen, så är det numera så att en operatör måste ha stor kunskap om programmering. Resultaten blir nämligen bara tillfredställande då man har programmerat fräsningsmaskinerna på rätt sätt.

Sedan så kan det ju tillkomma behov av svetsning, montering och packning som även detta måste skötas på ett professionellt sätt för att en effektiv helhet ska uppnås.

 

Från ritning till tusentals kopior

En gång i tiden så fräste man fram detaljer med hjälp av en roterande fil. Detta krävde stor kunskap som kommit av övning. Då man skulle ta fram en viss komponent så fick man först ta fram prover för att komma fram till rätt teknik.

Idag slipper man denna tidskrävande och kostsamma process eftersom den med cnc-tekniken kan utföras virtuellt i ett datorprogram. Som kund så behöver man bara ta med sig en prototyp eller ritning med rätt mått.

Med denna information kan man sedan programmera cnc-fräsen så att den kommer att ta fram exakta kopior. Detta betyder att man kan skapa detalj efter detalj med exakta mått och dimensioner utan att ta en paus.

 

Kompletta produktionslinjer

De metallverkstäder i Gnosjöregionen som kan erbjuda fräsning har ofta också andra viktiga cnc-maskiner i sin produktionslinje. Detta gör att man kan ta fram olika delar och komponenter som sedan kan monteras för att ge en färdig produkt.

När man till exempel tar fram butiksinredning eller möbler för lager och kontor så kan detta verkligen spara in tid och göra det enklare att få fram en unik butiksinredning som kanske ska användas kortsiktigt eller bli en del av inredningen för många år framöver. Det gäller förstås också att ha tillgång till rätt typ av material för att minska på behovet av efterarbete så att de komponenter som man tar fram med cnc-fräsning är färdiga att montera eller packetera då de kommer ur maskinen.

Även om cnc-tekniken gör att man inte längre måste testa med verkliga metallstycken så är det mycket viktigt att de som jobbar med den har stor kunskap om det urspungliga mekaniska arbetet för att kunna felsöka och programmera på rätt sätt.

 

 

0371 webb & reklam AB

Burserydsvägen 38

333 32 Smålandsstenar

0371-319 00

0371-319 85

 

Kontakta oss »

 

 

Aktuellt

 

2019-02-04

Smartare butiksinredning med metallersättning

Det kan bli smartare butiksinredning med metallersättning som är plast som kan användas istället för metall.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-12-06

Bättre fräsning i metall med uppdaterade fräsmaskiner

Man får bättre fräsning i metall med hjälp av fräsningsmaskiner som uppdateras och underhålls på rätt sätt i rätt tid, detta är särskilt viktigt vid cnc fräsning.

 

Läs mer »

 

 
0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
0371-319 00
www.frasning.se