Metallfräsning

Med metallfräsning så avlägsnar man metall för att få fram en viss form och komponent. Företag i Gnosjöregionen jobbar med modern metallfräsning.

Från minsta skruv till butikshyllor som presenterar produkter på ett vackert och säkert sätt – möjligheterna med modern fräsningsteknik är obegränsade.

Idag jobbar företag i Gnosjöregionen med avancerad metallfräsning där man med hjälp av cnc-tekniken möter kundens behov på ett exakt sett.

Det som en gång bestod av en roterande metallfil är nu maskiner och roterande blad som med enorm hastighet kan ta fram den form som man eftersöker på några sekunder.

Dessutom så kombinerar de företag som jobbar med fräsning denna teknik med andra viktiga metoder för att ge en komplett produktionslinje som spar tid och pengar för alla som är inblandade i projektet.

 

Så fungerar fräsning

Fräsning går enkelt sagt ut på att man tar bort material för att få fram en önskad form. Detta görs med hjälp av roterande rörelser som kommer att slipa i höjdled och sidled.

Genom att applicera rätt tryck och hastighet på rotationen så kan man fräsa fram former och objekt av olika metaller.

När man talar om metallfräsning så kan detta inkludera olika typer av metall och vad man väljer beror förstås på den budget man har och vad som ska framställas.

I Gnosjöregionen så samarbetar företagen för att man ska kunna ta fram komponenter av rätt material så snabbt som möjligt. Med välsorterade lager av plåt så kan man alltid nå det mål som eftersöks.

Det man ofta måste ta hänsyn till är hur pass tålig för fukt och slitage slutprodukten ska vara. Vill man använda sig av rostfritt stål så kan detta bli dyrare än om man till exempel väljer att jobba med galvaniserad plåt.

Det viktigaste är att man får hjälp av ett kunnigt företag som vet hur man kan jobba för att få ner materialkostnader utan att tumma på kvaliteten.

 

Vad kan man ta fram?

Med metallfräsningen så kan man ta fram små komponenter som ska användas i maskiner och apparater. Man kan också skapa större delar som ska användas om möbler på kontor och inredning i butiker.

Det är mycket vanligt att man använder sig av fräsningstekniken för avancerade produktioner där man måste använda sig av speciella material som till exempel för flygindustrin.

 

Butiksinredning och detaljer

När man jobbar med fräsningen för att ta fram butiksinredning så ställs det höga krav på att slutprodukten ska vara estetiskt tilltalande.

Detta kräver att man kan visualisera slutprodukten då den kanske bara existerar som prototyp eller som en ritning.

Metallverkstäderna i Gnosjöregionen jobbar med datorprogram där man kan skapa virtuella modeller så att man kan få en tydlig bild av slutprodukten redan innan man sätter igång med produktionen.

Det här är mycket viktigt eftersom en kund kanske inte är helt säker på vilket material som ska användas förrän man får en tydlig bild av hur den färdiga möbeln eller detaljen kommer att se ut.

 

Stora volymer på kort tid

I och med att man med fräsningstekniken kan jobba med enorm hastighet på de roterande verktygen så är det möjligt att ta fram stora volymer av detaljer.

Det här är mycket viktigt för industrin och därför så använder man ofta metallfräsning då större volymer av exakta komponenter ska tas fram.

Det är fascinerande att se hur en modern cnc-fräs har förmågan att hantera komplexa arbeten och enorma volymer på några få timmars tid.

 

 

0371 webb & reklam AB

Burserydsvägen 38

333 32 Smålandsstenar

0371-319 00

0371-319 85

 

Kontakta oss »

 

 

Aktuellt

 

2019-02-04

Smartare butiksinredning med metallersättning

Det kan bli smartare butiksinredning med metallersättning som är plast som kan användas istället för metall.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-12-06

Bättre fräsning i metall med uppdaterade fräsmaskiner

Man får bättre fräsning i metall med hjälp av fräsningsmaskiner som uppdateras och underhålls på rätt sätt i rätt tid, detta är särskilt viktigt vid cnc fräsning.

 

Läs mer »

 

 
0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
0371-319 00
www.frasning.se