Aktuellt


Publicerad 2019-02-04

Smartare butiksinredning med metallersättning

Det kan bli smartare butiksinredning med metallersättning som är plast som kan användas istället för metall.

För många så låter det galet. Att ersätta metall med plast, men det är fullt möjligt. Med metallersättning så får man många fördelar. Materialet lämpar sig väl för butiksinredning av flera anledningar. Här är några intressanta punkter vad gäller metallersättningens egenskaper och fördelar.


Metallersättning ger tysta möbler


Alla vet hur jobbigt det kan vara med möbler som leder till oljud. Det är svårt att få metall att bete sig på ett ljuddämpande sätt. Men metallersättning är faktiskt ljuddämpande. Det kan ju bli det perfekta valet för butiksinredning som ska verka för en lokal som är trivsam och riktigt behaglig att vistas i.


Lätt att forma vackert


Möbler i en butikslokal ska vara vackra. Det oavsett om de är gjorda av metall eller plast. Med metallersättning så är det inte svårt att få fram den önskade formen. Det går att jobba med effektiva metoder som formsprutning för att få en design som kommer att vara mycket vacker. Utformningen beror givetvis en hel del på den som ligger bakom designen men plast är ett smart material att jobba med. Det går att forma på ett mycket fritt sätt.


Plasten är hållbar


När vi talar om hållbarhet så finns det ju flera viktiga aspekter att beakta. Det händer mycket med utvecklingen av plastmaterial och det finns fortfarande stora möjligheter som kan leda till ännu bättre hållbarhet. Vi ser ofta på plasten som en miljöbov och så har det också varit. Men materialet utvecklas på ett fantastiskt sätt och nya metoder för återvinning kommer fram.


Hållbarhet handlar inte bara om miljö och jordens resurser. Vi måste också betänka hur en möbel i en butik utsätts för slitage. Metallmöbler är ju bra på så vis att de är så slitstarka. Många gånger mycket bättre än möbler av trä.


Men plast kan också vara mycket slitstarkt. Då man använder sig av metallersättning så kan den absolut ge hållbara möbler. Det blir butiksinredning som kommer att se bra ut länge. I varje fall då den underhålls på rätt sätt.


Lätt att hålla plasten snygg


Det är inte svårt att sköta om inredning av plast. Den kan givetvis inte utsättas för hetta så som glas och metall kan. Men för ytor där man inte kommer att värma upp mer än normalt så är plasten mycket bra att använda sig av. Det går snabbt att torka av och därmed så får man butiksinredning som är hygienisk samtidigt som den ser bra ut.


Plasten ger en fräschare butik och det är en stor fördel. Men nu är det förstås inte så att man måste välja antingen eller. Metallersättning går att kombinera med trä, metall, glas och mer. På så vis så blir det inredning som är otroligt funktionell samtidigt som den är estetiskt tilltalande.

 

 

 

 


 

Visa alla »

 

0371 webb & reklam AB

Burserydsvägen 38

333 32 Smålandsstenar

0371-319 00

0371-319 85

 

Kontakta oss »

 

 

Aktuellt

 

2019-02-04

Smartare butiksinredning med metallersättning

Det kan bli smartare butiksinredning med metallersättning som är plast som kan användas istället för metall.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-12-06

Bättre fräsning i metall med uppdaterade fräsmaskiner

Man får bättre fräsning i metall med hjälp av fräsningsmaskiner som uppdateras och underhålls på rätt sätt i rätt tid, detta är särskilt viktigt vid cnc fräsning.

 

Läs mer »

 

 
0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
0371-319 00
www.frasning.se